kopečková-zmrzlina

Připravit si doma pravou jahodovou zmrzlinu není žádná věda. Možná se budete divit, jak jednoduché to opravdu je.

Nádherně krémová jahodová zmrzlina, lepší než kterákoliv jiná točená zmrzlina nebo kopečková ze stánku. A pokud seženete opravdu šťavnaté jahody, proměníte tuto zmrzlinu v naprostou lahůdku, kterou budou milovat děti i dospělí!

Ingredience pro cca 10-12 porcí zmrzliny

500 gramů opravdu sladkých a voňavých jahod

175 gramů krupicového cukru

500 ml plnotučného mléka

500 ml smetany s vyšším obsahem tuku (min. 30%)

vanilkový extrakt nebo vanilku

10 velkých vaječných žloutků

2 lžíce šťávy z citronu

Postup

Nakrájejte nahrubo jahody, posypejte je 2 lžícemi cukru a nechte nasáknout jahody větší sladkost. Slijte si mléko a smetanu to pevného kastrolu a přidejte vanilkový extrakt nebo dřeň z vanilky a lusk. Postupným zahříváním přivedeme k varu, odstavíme a necháme 20 minut odpočinout.

Ve větší misce utřeme žloutky s cukrem do husté pěny. Ochlazenou vanilkovou omáčku přidáme ke žloutkům a promícháváme. Směs dáme zpět do kastrůlku, který jsme si mezitím umyli a postupně zahříváme do úplného ztuhnutí. Odstavíme. Než se nám směs zchladí, připravíme si jahodové pyré. Jahody s cukrem a citronovou šťávou jednoduše rozmixujeme. Pyré přidáme do zmrzlinové směsi a dáme do mrazáku. Chladíme cca 8 hodin.

Tip pro jemnější zmrzlinu! Každé 3 hodiny můžete vyměnit misku, odstraníte tím zmrzlé krystalky a zmrzlina bude krásně hladká.Pokud byste měli chuť i na jiné příchutě, inspirujte se.

Související články:

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

 

Go to top