5 skvělých nápadů na vánoční dárky

 

Přicházejí Vánoce a mnoho z vás si láme hlavu nad vánočními dárky. Co komu darovat, aby měl dárek smysl, potěšil a byl nevšední? Ne všichni píší Ježíškovi, aby mu usnadnili práci s výběrem, proto vám přinášíme pár tipů na netradiční dárky.

 

 

1. Daruj kozu nebo osla a obdaruješ dvakrát

Možná si lámete hlavu nad dárkem pro někoho, kdo už skoro všechno má a co potřebuje, si nejraději koupí sám. V takovém případě přichází do úvahy charitativní dárky. Zakoupením kozy, osla, slepic nebo školních pomůcek můžete zlepšit život někomu, kdo žije v mnohem skromnějších podmínkách než my. Existují charitativní organizace, které zprostředkovávají finanční pomoc lidem v chudých oblastech zakoupením konkrétního dárku obdarujete vlastě dvě osoby najednou.

2. Daruj zážitek

Říká se, že člověk by měl utrácet za zážitky, ne za věci. Něco na tom nejspíše bude. Darováním zážitku zajistíte, že se na váš dárek jen tak nezapomene. Na trhu je několik firem, takzvaných zážitkových agentur, které se nabídkou takovýchto dárků zabývají. Případě můžete dárek vybrat a objednat sami. K trendům patří například lety balónem, vodní sporty jako například indoor surfing, wakeboarding, romantické nebo adrenalinové víkendy a mnoho dalších variant zážitkového dárku.

3. Sdílená naděje na bohatství

Inspiraci na vánoční dárek můžete najít také ve Španělsku. Tamní lidé jsou zvyklí si jako vánoční dárek koupit los do tradiční španělské vánoční loterie, která je považována za největší loterii na světě. Ve Španělsku je běžné, že se celá rodina složí na koupi vánočního losu v jeho plné hodnotě. Jedná se vlastně o takovou vánoční tombolu, ve které jsou při závěrečném losování tažena čísla losů a zároveň cena, kterou daný výherní los získává. Cenami jsou pak různě velké finanční odměny. Hlavní cenou je pak výhra 4 milionů eur, to je v české verzi loterie asi 108 milionů korun. Loterie nabízí jednu z nejvýhodnějších šancí na výhru na světě.

4. Do kina, do divadla, na koncert

Proč nedarovat kulturní zážitek? V dnešní hektické době je někdy obtížné najít si čas a motivaci vyrazit za kulturou. Proto jsou Vánoce vhodnou příležitostí darovat lístky na koncert, do divadla nebo třeba do kina. Pozor si musíte dát akorát na to, abyste se trefili do vkusu. Pokud se vám tohle podaří, váš dárek určitě potěší. Navíc, darujete-li vstupenky dvě, umožníte obdarovávanému potěšit někoho blízkého.

5. Čtení nikdy neurazí

Kniha ještě nikdy nikoho neurazila. Kniha byla, je a bude dobrým dárkem. Ať už vyberete nový román od oblíbeného autora, kuchařku s netradičními recepty nebo předplatné časopisu, určitě neuděláte chybu. Vhodnou pak může být také čtečka knih, která je moderní variantou klasické tištěné publikace. Do čtečky se pak vejdou stovky knih. Záleží na vás, jestli preferujete klasiku nebo elektronickou moderní variantu. Každopádně knihou nemůžete nic zkazit.

Věříme, že vás naše tipy na vánoční dárky inspirovaly a nebudete nuceni nikomu darovat ponožky. Ty mimochodem patří na seznam nejhorších vánočních dárků, tak nebuďte včerejší. Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků a mnoho radosti v novém roce.

Rady hospodyněk, dárky, nápady, rady

Informace

Copyright © 2014 - 2021 Jaknakupovat.cz