Jakou vazbu diplomové práce vybrat? Možností je mnoho

diplomka

Dát dohromady obsah diplomové práce je jedna věc, druhou věcí je její tisk a vazba. Každý typ vazby určí konečný vzhled vaší diplomky. Jakou si tedy vybrat?

Na začátek je dobré si říci, že tisk a vazbu diplomových prací (nebo bakalářských, absolventských či maturitních) byste měli nechat na profesionálním copycentru. Vyhnete se tak zbytečným komplikacím, které mohou, zejména během tisku, nastat. V pražském copycentru Tomados jsou na realizaci závěrečných prací dobře připraveni a mají nejen rozsáhlou nabídku desek, ale i vazeb.

Vazba - klasická knižní, kroužková nebo jiná?

Vazba diplomových prací jde ruku v ruce s deskami. Každý typ vazby je opatřen jiným typem desek. Proto si dobře rozmyslete, jak by měla vaše diplomová práce ve výsledku vypadat.

Klasická knižní vazba

Klasická pevná knižní vazba s tvrdými deskami, na kterých může být provedena ražba, je pro diplomové práce nejvhodnější, protože působí velmi reprezentativně. Podle zadání vaší fakulty si můžete zvolit i barvu desek.

Knižní vazba Unibind

Tento typ vazeb je o něco levnější než klasická knižní vazba. Využívá se tzv. thermo vazba, která je ale doplněna kvalitním hřbetem, takže vzhled diplomky bude také velmi pěkný.

Více o knižní vazbě zde.

jakou-vazbu-diplomove-prace-1

Kroužková vazba

V případě plastové kroužkové vazby už se nejedná o vazbu vhodnou pro použití u diplomových prací. Její využití je ale skvělé pro menší práce, které se odevzdávají během roku nebo pro soukromé využití, kdy si můžete pěkně svázat školní dokumenty nebo podklady.

Drátěná vazba

Také drátěná vazba není určena pro vazbu diplomových prací, ale je vhodná pro svázání bloků nebo papírových dokumentů, protože je kvalitní a odolná. Vazba může mít průhledné desky.

Thermo vazba

Opět jde o vazbu využitelnou spíše pro soukromé účely nebo pro menší typy školních prací. Listy jsou svázané pomocí termoaktivního lepidla a jsou opatřeny průhlednými deskami.

Teď už jistě víte, kterou vazbu pro diplomovou práci zvolit. Stačí tedy jen dát vše do kupy a vydat se do copycentra, kde vše vložíte do rukou specialistů na tisk a vazby.

Náš tip: Čemu věnovat pozornost při psaní diplomové práce? Přinášíme 7 osvědčených tipů

 

Informace

Copyright © 2014 - 2021 Jaknakupovat.cz