Jak vybrat správnou židli? Záleží na využití

židle

Různých židlí je na trhu opravdu mnoho a vybrat tu správnou může být pěkný oříšek. Vždy ale záleží primárně na tom, k čemu židli potřebujeme, jaký bude její účel. K jídelnímu stolu totiž budeme potřebovat úplně jinou židli než ke kuchyňskému baru nebo do kanceláře.

Právě kancelářská židle se stala v posledních letech často skloňovanou položkou. Mnoho z nás začalo v domácí kanceláři trávit více času a bylo potřeba tomu přizpůsobit i okolní podmínky a vybavení. Dříve nám možná na občasnou práci stačil gauč a konferenční stolek. Při častějším využití je však toto řešení velmi nepohodlné. Na domácí pracovnu nepotřebujeme velký prostor, musíme se řídit dispozicemi a možnostmi našeho bytu nebo domu, ale vždy potřebujeme místo na stůl a kvalitní židli. Ideální je kancelářská židle zdravotní, protože u počítače často trávíme dlouhé hodiny vsedě, což neprospívá přirozenému zakřivení páteře. Samozřejmostí by měla být nastavitelná výška sedáku a ergonomické tvarování opěradla, abychom předcházeli bolestem zad. Kancelářská židle je důležitou součástí vybavení a zvyšuje komfort při práci.

Oblíbeným doplňkem moderních kuchyní je barová židle, která kromě praktického využití funguje také jako designový prvek pro osvěžení interiéru. Posezení u barového pultu totiž hostům i rodině umožňuje kontakt s hostitelem, který třeba připravuje jídlo a zároveň pohodlí. Při výběru židlí bychom měli respektovat celkový vzhled interiéru a vybrat takové, které do něj zapadnou. Nejpopulárnější je barová židle bílá, která se skvěle hodí ke skandinávskému stylu zařízení interiéru, je však velmi univerzální a lze ji dobře sladit i s dalšími styly vybavení. U barové židle je důležitá také opora pro nohy, která umožní pohodlné posezení.

Při výběru jakékoli židle musíme nejprve zvážit její praktičnost a funkčnost, aby bylo její použití komfortní a seděli jsme na ní rádi. Pak se stane skvělým doplňkem našeho domova, ať už ji potřebujeme pro práci nebo zábavu.

 

Informace

Copyright © 2014 - 2021 Jaknakupovat.cz